Η εταιρεία

   Η LOGIGRAF ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ είναι μια εταιρεία με παρουσία στον χώρο των Λογιστικών και Σχολικών Εντύπων για πάνω από 50 χρόνια. Σήμερα, εκτός από τα Έντυπα, η εταιρία δραστηριοποιείται επιπλέον και στα ακόλουθα αντικείμενα:

 

 • Τετράδια (Σπιράλ & Καρφίτσα Logigraf)

 

 • είδη Δώρου License

 

 • είδη Γραφής (Linc, Pelikan)

 

 • Σχολικά είδη (Explore, Linc, Pelikan, License, Logigraf)

 

 • είδη Γραφείου & Αρχειοθέτησης

 

 • είδη Χειροτεχνίας & Χόμπι (Folia)

 

 • Ημερολόγια (Logigraf, License)

 

   Στον χώρο των τετραδίων μπήκε δυναμικά δίνοντας τη δική της προοπτική και αξία στο τετράδιο σπιράλ. Σκοπός ήταν και είναι η κατασκευή των καλύτερων τετραδίων σπιράλ της αγοράς, με καινοτόμο σχεδιασμό και στοιχεία ασφάλειας, πρακτικότητας & εργονομίας.

.  

.  

.  

.  

.  

  

Βασικά πλεονεκτήματα των νέων τετραδίων είναι:

 • το σπιράλ ασφαλείας WireLock, από παχύ σύρμα 1,20mm σε διάφορα χρώματα (ασημί, χρυσό, μαύρο, μπλε μεταλιζέ) που προσδίδει στιβαρότητα, δεν ανοίγει (άρα δεν προκαλεί ζημιές ή τραυματισμούς) και δεν στραβώνει εύκολα

 

 • οι στρογγυλεμένες γωνίες, για μεγαλύτερη αντοχή κι εργονομία

 

 • η τεράστια ποικιλία εξωφύλλων με ιδιαίτερες ποιότητες εκτύπωσης που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (πλαστικοποίηση soft touch, επεξεργασία 3D UV, spot glitter, χρυσοτυπία, γκοφρέ)

 

 • η χρήση ειδικών χαρτιών γνωστών οίκων που ανεβάζουν την ποιότητα & την αισθητική.

   Από το 2017 έχει ξεκινήσει μια σημαντική συνεργασία με τη Γερμανική εταιρεία ειδών Χειροτεχνίας & Χόμπι FOLIA, μιας από τις ποιοτικότερες του κλάδου.

 

   Από τα τέλη του 2018 η εταιρία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα είδη δώρων License, με προϊόντα lifestyle & back to school. Μέσα από συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, διαθέτει και διανέμει ποιοτικά και αυθεντικά προϊόντα, καλύπτοντας τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και προτιμήσεις.

 

   Τον Δεκέμβριο του 2018 ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση για Ελλάδα και Κύπρο της Ινδικής εταιρείας LINC pen, με σκοπό την διάθεση ποιοτικών προϊόντων γραφής σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

 

   Διευρύνοντας το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, εμπλουτίζει τη γκάμα της με είδη Αρχειοθέτησης, Σχολικά και Γραφείου όπως ψαλίδια, σουμέν, θερμικά ρολά, φάκελους αλληλογραφίας, κύβους σημειώσεων κ.α.

 

   Το φθινόπωρο του 2021 η εταιρία παρήγαγε τις 2 πρώτες σειρές Ημερολογίων, βασισμένη στην τεχνογνωσία από την μέχρι τώρα παραγωγή Τετραδίων, προσφέροντας έτσι ακόμα ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα πλήρως ανταγωνιστικό.

 

   Το ξεκίνημα του 2022 βρίσκει την εταιρία να συνάπτει άλλη μία κορυφαία συνεργασία, αυτή τη φορά με μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες παραγωγής ειδών Γραφής, Γραφείου & Σχολικών, την PELIKAN.

 

   Η LOGIGRAF ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ πιστή στις αξίες της, συνεχίζει να προσφέρει λύσεις για τον επαγγελματία και τον καταναλωτή με σεβασμό στις ανάγκες τους και συνεχή προσπάθεια ανανέωσης.

  

   Η προσήλωσή μας στην ποιότητα και την καινοτομία είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

   Στόχος μας να παράγουμε το καλύτερο προϊόν και να συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες εταιρείες του χώρου με γνώμονα πάντα την ποιότητα.

 

 

 

~ ~ ~

Ιστορία της Εταιρίας

 

 

 •   Η ιστορία της LOGIGRAF ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ξεκινά λίγο μετά το Β’ Π.Π. στα Γρεβενά, όταν ο Δημήτρης Καραγιάννης ανοίγει το πρώτο βιβλιοπωλείο στην πόλη.

 

 

 •   Η επιχείρηση αναπτύσσεται γρήγορα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 αποκτά όρθιο πιεστήριο, που το χειρίζεται ο γιος του Ορέστης Καραγιάννης κι έτσι επεκτείνεται στις εκτυπωτικές εργασίες και την παραγωγή εντύπων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Ορέστης μαζί με τον αδερφό του Κώστα ιδρύουν τις εκδόσεις Υιοί Δημ. Καραγιάννη που ειδικεύεται στο χώρο των σχολικών εκδόσεων. Ο Ορέστης παραμένει στα Γρεβενά για τις εκτυπώσεις ενώ ο Κώστας οργανώνει τις πωλήσεις από τη Θεσσαλονίκη. Το πελατολόγιο της επεκτείνεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Β. Ελλάδος.

 

 

 •   Αρχές του 1970 ο Ορέστης μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται σε μοντέρνα εκτυπωτική μονάδα με κάθετη παραγωγή. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν πια όλη την γκάμα λογιστικών, σχολικών εντύπων και βιβλίων καθώς και δημοσίων υπηρεσιών. Η αναγνώριση της ποιοτικής δουλειάς, της συνέπειας και της άμεσης παράδοσης επιβραβεύεται από την αγορά.

 

 

 • Η ραγδαία ανάπτυξη φέρνει την επιχείρηση στη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις το 1976.

 • Το 1982 γίνεται επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Η κάλυψη φτάνει τα 2.500 τμ. Στα επόμενα χρόνια η εταιρεία καλύπτει τις ανάγκες όλων των βιβλιοχαρτοπωλείων από τον Έβρο έως τη Λαμία και από τη Ρόδο ως την Ηγουμενίτσα. Είναι η μοναδική εταιρεία που καλύπτει όλους τους τομείς των εντύπων (λογιστικά, σχολικά, δημόσιων υπηρεσιών) με άμεση παράδοση.

 

 • Το 1998 είναι κομβική χρονιά: συνταξιοδοτείται ο Κώστας και τα 3 παιδιά του Ορέστη αναλαμβάνουν τη συνέχεια της εταιρείας, η οποία συνεχίζει πλέον με την επωνυμία ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ.

 

 • Το 1999 καθιερώνεται το εταιρικό λογότυπο Logigraf όπου τονίζεται ο χαρακτήρας της εταιρείας στην ποιότητα, την εξειδίκευση και την εξυπηρέτηση των πελατών.

 

 • Το 2004 αποκτάται νέος εξοπλισμός, μία δίχρωμη περιστροφική μηχανή ρολού και μία συνθετική ρολού.

 

 • Το 2005 επεκτείνεται στο εμπόριο σχολικών ειδών και ειδών αρχειοθέτησης.
    
 • Την περίοδο της κρίσης η εταιρεία ανασυντάσσεται και δίνει βάρος στα προϊόντα που εξειδικεύεται.

 

 • Το 2015 ξεκινάει η αναδιοργάνωσή της με στόχο την ανάπτυξη, την καινοτομία και την είσοδο σε νέους τομείς.

 

 • Πρώτο βήμα, το 2016 προχώρησε σε πλήρη ανανέωση της εταιρικής της εικόνας. Αρχικά ξεκίνησε από το εμπορικό σήμα της επιχείρησης και επεκτάθηκε στον επανασχεδιασμό όλων των φορολογικών εντύπων με γνώμονα την εργονομία, την ανθεκτικότητα, τη χρηστικότητα και την αισθητική και ακολουθώντας πάντα τις επίσημες επιταγές των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

 

 • Η φιλοσοφία της LOGIGRAF ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ να ακολουθεί τις τάσεις στον τομέα της επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων χαρτιού διεθνώς, της επιβάλλει να αφουγκράζεται και να απαντά στις νέες ανάγκες της αγοράς με τις ανάλογες επενδύσεις σε εξοπλισμό και πρώτες ύλες με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που διαφοροποιούνται από τα όμοιά τους χάρη στην ποιότητα κατασκευής, στην πρωτοτυπία, στον σχεδιασμό και την επίτευξη υψηλής αξίας σε προσιτή τιμή. Επιστέγασμα των παραπάνω επιδιώξεων και ανάλογων επενδύσεων είναι η παραγωγή και διάθεση της νέας σειράς προϊόντων Loginotes. Τα Loginotes είναι μια πρωτοποριακή σειρά  τετραδίων σημειώσεων με ιβουάρ χαρτί κι εξώφυλλο από χαρτόνι επενδυμένο με ύφασμα και δεμένο με γαζί.

 

 • Διευρύνοντας το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, εμπλουτίζει τη γκάμα της με προϊόντα από νέες συνεργασίες με είδη αρχειοθέτησης, σχολικά είδη και είδη γραφείου όπως ψαλίδια, σουμέν, θερμικά ρολά, φάκελους αλληλογραφίας, κύβους σημειώσεων.

 

 • Από το 2017 έχει ξεκινήσει μια σημαντική συνεργασία με τη Γερμανική εταιρεία ειδών Χειροτεχνίας & Χόμπι FOLIA, μιας από τις ποιοτικότερες του κλάδου.

 

 • Τον Δεκέμβριο του 2018 πήρε την αποκλειστική διάθεση για Ελλάδα και Κύπρο των προϊόντων τής ινδικής εταιρείας LINC pen. Η LINC είναι η 2η μεγαλύτερη εταιρεία σε παραγωγή και διάθεση γραφικής ύλης στην Ινδία, με εξαγωγές σε πάνω από 50 χώρες.
  Η μεγάλη της επιτυχία οφείλεται:
  • στη συνεχή δέσμευσή της για κορυφαία ποιότητα
  • στην εξαιρετικά απαλή γραφή που γλιστράει στο χαρτί, η οποία οφείλεται στην καινοτομία easy flow
  • στον μοντέρνο σχεδιασμό

     κι όλα αυτά σε συνδυασμό με ανταγωνιστικές τιμές.

 

 • Το 2019 γίνονται επενδύσεις στην απόκτηση μηχανών παραγωγής σπιράλ τετραδίων. Σκοπός είναι η κατασκευή των καλύτερων τετραδίων σπιράλ της αγοράς. Τα τετράδια ξεχωρίζουν χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό, στην κατασκευαστική αρτιότητα, στην αυστηρή επιλογή Α’ υλών και στη μεγάλη ποικιλία σχεδίων, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες και τις τάσεις της διεθνούς αγοράς. Βασικά πλεονεκτήματα των νέων τετραδίων είναι:
  • το σπιράλ ασφαλείας WireLock, από παχύ σύρμα 1,20mm σε διάφορα χρώματα (ασημί, χρυσό, μαύρο, μπλε μεταλιζέ) που προσδίδει στιβαρότητα, δεν ανοίγει (άρα δεν προκαλεί ζημιές ή τραυματισμούς) και δεν στραβώνει εύκολα
  • οι στρογγυλεμένες γωνίες, για μεγαλύτερη αντοχή κι εργονομία
  • η τεράστια ποικιλία εξωφύλλων με ιδιαίτερες ποιότητες εκτύπωσης που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (πλαστικοποίηση soft touch, επεξεργασία 3D UV, spot glitter, χρυσοτυπία, γκοφρέ)
  • η χρήση ειδικών χαρτιών γνωστών οίκων που ανεβάζουν την ποιότητα & την αισθητική.

     Ταυτόχρονα κατασκευάζονται νέα τετράδια & μπλοκ σημειώσεων, με παρόμοια χαρακτηριστικά με τα τετράδια σπιράλ. Η αποδοχή των τετραδίων σπιράλ από την αγορά έρχεται άμεσα. Η επιτυχία είναι τέτοια που, εν μέσω πανδημίας (2021), αποκτήθηκε νέα αυτόματη σπιραλομηχανή που αυξάνει δραστικά την παραγωγική ικανότητα.

 

 • Το 2019 όμως εκτός από τα τετράδια σπιράλ ανοίχθηκε ακόμη ένα κεφάλαιο: τα προϊόντα license, στην κατηγορία των δώρων και αντικειμένων lifestyle. Κάτι που ξεκίνησε διστακτικά και δοκιμαστικά, μέσα σε δυόμιση χρόνια επεκτάθηκε -και συνεχίζει να επεκτείνεται- με νέες συνεργασίες,  με τις καλύτερες εταιρείες του χώρου και προϊόντα που καλύπτουν τα πιο γνωστά και δημοφιλή brands, όπως Disney, Pusheen, DC comics, La Casa De Papel, Marvel, Frida Kahlo, Star Wars, BT21 και άλλα πολλά).

 

 • Το φθινόπωρο του 2021 η εταιρία παρήγαγε τις 2 πρώτες σειρές Ημερολογίων, βασισμένη στην τεχνογνωσία από την μέχρι τώρα παραγωγή Τετραδίων, προσφέροντας έτσι ακόμα ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα πλήρως ανταγωνιστικό.

 

 • Το ξεκίνημα του 2022 βρίσκει την εταιρία να συνάπτει άλλη μία κορυφαία συνεργασία, αυτή τη φορά με μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες παραγωγής ειδών Γραφής, Γραφείου & Σχολικών, την PELIKAN.