Αρχική / Blog / το ΚΑΛΑΘΙ των ΜΑΘΗΤΩΝ

το ΚΑΛΑΘΙ των ΜΑΘΗΤΩΝ

Πίσω στο blog
31/08/2023
το ΚΑΛΑΘΙ των ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί Συνεργάτες,

 

σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ εξασφάλισε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με ατζέντα ζητημάτων που αφορούν άμεσα τον κλάδο μας, την παραδοσιακή αγορά των Βιβλιοπωλείων και την προάσπιση των συμφερόντων τους.

 

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ  με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την παρούσα επιστολή ενημερώνουμε για τη διαδικασία ένταξης όσων βιβλιοπωλείων επιθυμούν στο ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

 

Σημειώνεται ότι:

Οι επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 55 του ν. 5045/2023, και συμμετέχουν εθελοντικά στην πρωτοβουλία «το καλάθι του νοικοκυριού», όπως οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών, μπορούν να συμμετέχουν μόνο για τις κατηγορίες 57 έως 67 της παρ. 1 και να αποστέλλουν τον κατάλογο προϊόντων τους από τις 30 Αυγούστου μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2023.

Συχνότητα αποστολής του καταλόγου προϊόντων : Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν εθελοντικά, αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατάλογο προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση gen-sec@mindev.gov.gr

Από 30 Αυγούστου 2023 έως και 3 Οκτωβρίου 2023 -« ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ» μπορεί να περιλαμβάνει:

57        Σχολικές τσάντες

58        Κασετίνες

59        Τετράδια/μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)

60        Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά

61        Χρωματιστοί μαρκαδόροι/ξυλομπογιές

62        Στυλό

63        Γόμες

64        Ξύστρες

65        Διαβήτες

66        Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων)

67        Φωτοτυπικό χαρτί

Διαβάστε περισσότερα στον ισότοπο του Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/64593/h-nea-apofash-gia-to-kalaoi-toy-noikokyrioy-kai-to-kalaoi-twn-maohtwn

Επισημαίνεται ότι για όλες τις κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών» ισχύει ήδη η διάταξη του Νόμου 5045/2023, με βάση την οποία επιβάλλεται πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα στα επίπεδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021.


Ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά!

 
Με εκτίμηση,
Μαρία Καραγιάννη
Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος
LOGIGRAF ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.